Blog

Os preparados lácteos ou queixos artificiais

Os preparados lácteos ou queixos artificiais

Parecen queixo pero no o son Nos lineais das tendas de alimentación e centros comerciais atopámosnos cada vez con máis produtos similares ao queixo, pero que non é queixo, e que o consumidor non é capaz de diferencialo claramente, sendo unha das razóns a súa apariencia e outra que está situado no lineal dos queixos, […]

Ler máis
Pan e queixo

Pan e queixo (se son galegos) saben a beixo!!

En Cooperativa HOXE estamos encantados de seguir participando nos obradoiros organizados por Vegalsa Eroski para que os máis pequenos aprendan a elaborar pan e queixo ao longo das súas distintas fases. Durante estes talleres as nenas e nenos que participaron mostráronse en todo momento moi contentos, activos e participativos na elaboración destes produtos galegos. Nesta […]

Ler máis
Queixo Arzúa-Ulloa

Queixo Arzúa-Ulloa HOXE con Denominación de Orixe Protexida

Queixo Arzúa-Ulloa Cooperativa HOXE é unha queixería que forma parte da Denominación de Orixe Protexida Arzúa-Ulloa. Unha Denominación de Orixe Protexida (DOP) é un tipo de indicación de procedencia, aplicada a un produto alimenticio, a calidade e as características débense fundamentalmente o medio xeográfico no que se produce, transforma, elabora e/ou envasa. Protexe estes produtos […]

Ler máis
A análise sensorial dos queixos

A análise sensorial dos queixos

España conta cun valioso patrimonio queixeiro, representado actualmente por 28 variedades tradicionais amparadas por denominacións protexidas (27 denominacións de orixe e unha indicación xeográfica), concretamente en Galicia temos 4 denominacións de orixe (Tetilla, Arzúa-Ulloa, San Simón da Costa e Cebreiro). A calidade final dun queixo depende de moitos factores e a análise sensorial é una […]

Ler máis
Facendo queixo

Obradoiros de Pan e Queixo

Neste mes de outubro Cooperativa HOXE participou nos obradoiros que Vegalsa Eroski organizou para nenas e nenos, nestes obradoiros mostramos as distintas fases da elaboración dos queixos. Os pequenos mostráronse moi ledos e activos nos procesos de elaboración dos queixos galegos. Participaron os centros comerciais de Vegalsa Eroski de Noia, Santiago (A Choupana) e Narón […]

Ler máis
Premios Barcelos de Prata

Premios Bacelos de Prata

Neste mes de outubro os membros do xurado da Asociación Álvaro das Casas concedéronos un dos premios Bacelos de Prata, na súa XI edición. O xurado estivo composto por Cloidio González Pérez, Vicepresidente da Asociación Álvaro das Casas; Xosé Carballido Presas, Técnico Facultativo da Consellería de Medio Rural; Xosé González Martínez, Presidente do Foro Peinador; […]

Ler máis
De mouros, mouras e tesouros. A Comarca de Deza

De mouros, mouras e tesouros. A Comarca de Deza

O Museo do Pobo Galego acolleu a presentación do libro “De mouros, mouras e tesouros. A Comarca de Deza” de Xoán Carlos García Porral, publicado por Edicións Fervenza. Trátase dun estudo sobre o “imaxinario popular” resultado dun traballo de investigación de 15 anos. A obra recompila un total de 516 lendas sobre a mourindade nos […]

Ler máis
Queixo Supermercado

Que cha dean CON QUEIXO

O dito realmente di, “que non cha dean con queixo”. Seguramente algunha vez escoitastes a expresión “que non cha dean con queixo”. En España significa algo similar a “que non te enganen”. A orixe da expresión ten que ver coa mestura do sabor do queixo e do viño. O queixo é capaz de enganar ás […]

Ler máis
Parella Queixos Tetilla Denominacion de Orixe Protexida HOXE

Queixo Tetilla HOXE con Denominación de Orixe Protexida

O noso Queixo Tetilla HOXE con Denominación de Orixe Protexida forma parte da Denominación de Orixe Protexida Queixo Tetilla que é unha indicación xeográfica protexida. Unha Denominación de Orixe é unha indicación xeogáfica aplicada a un produto, xeralmente alimentario, con unas características e calidades que son exclusivas dun medio xeográfico no que se produce, transforma, […]

Ler máis
Conservación do queixo

Conservación do queixo

Queremos tratar un tema que ten moita importancia para que os nosos queixos sean mais sabedeiros: a conservación do queixo. A temperatura ideal para conservar o queixo O lugar mais axeitado sería unha adega húmida cunha temperatura entre 6 e 12 graos ou mesmo nun local fresco, pero como iso non e posible en moitos casos, […]

Ler máis