Blog

Ensalada de Queixo

Ensalada de Queixo Nai curado, mazás e peras

Ensalada de Queixo Nai curado, mazás e peras Ingredientes: 200 g de canónigos 1 mazá 1 pera Medio limón 100 g de queixo Nai curado 40 g de noces Vinagre de Xerez Aceite de oliva Sal e pementa Pasos a seguir:  Lavar os cóengos. Torar a mazá e a pera en cartos e despois laminalas […]

Ler máis
Paté de atún e queixo 

Paté de atún e queixo Tetilla HOXE

Paté de atún e queixo Ingredientes:  200 g de queixo Tetilla HOXE 150 g de atún en aceite 80 g de olivas verdes sin óso 1 lata de anchoas en aceite 2 culleradas de alcaparras 2 ovos cocidos 50 ml de crema de leite Pementa Pasos a seguir: Dispoñer nun recipiente o queixo torado, o […]

Ler máis
Tacos de queixo madurado HOXE recheos de guacamole

Tacos de queixo madurado HOXE recheos de guacamole

Tacos de queixo madurado HOXE recheos de guacamole Ingredientes Queixo madurado HOXE relado 2 Aguacates maduros 1 Lima 1 Tomate maduro 1 Ceboliña 1 Chisco de coandro ou perexil Unhas gotas de tabasco Sal Pasos a seguir Sobre placa de forno con papel anti graxo formamos uns círculos enchendo ben co queixo relado, metemos ao […]

Ler máis
Queixo Cremosiño HOXE con faragullas e ovos de paspallás

Queixo Cremosiño HOXE con faragullas e ovos de paspallás

Queixo Cremosiño HOXE con faragullas e ovos de paspallás Ingredientes 400 grs de queixo Cremosiño Hoxe Un cordón de nata líquida Aceite de oliva 2 Dentes de allo enteiro con pel Paprica Sal e Pementa 1 Barra de Pan do día anterior Auga para remollar as faragullas 12 Ovos de paspallás fritos ou escalfados Pasos […]

Ler máis
Galicia, terra de sabores

Galicia, terra de sabores

A comarca do Deza é un paraíso no interior de Galicia, prados e ríos sucan as súas terras, sendo a gandería a nosa actividade agraria máis importante. Na Cooperativa Hoxe realizamos unha actividade agroalimentaria que xera riqueza no cada vez máis esquecido medio rural galego. Desde a nosa quesería apostamos polo futuro de Galicia dando […]

Ler máis
Camiño Sanabres ou Mozárabe

Camiño Sanabrés ou Mozárabe

A orixe deste Camiño, chamémoslle Sanabrés ou Mozárabe, como itinerario viable cara á tumba do Apóstolo vai da man da Vía da Prata, que ascendía dende o sur de España, e de toda unha serie de pequenas romarías ou peregrinacións cara a tupida rede de mosteiros xurdidos en base á repoboación mozárabe e situados na […]

Ler máis
Os preparados lácteos ou queixos artificiais

Os preparados lácteos ou queixos artificiais

Parecen queixo pero no o son Nos lineais das tendas de alimentación e centros comerciais atopámosnos cada vez con máis produtos similares ao queixo, pero que non é queixo, e que o consumidor non é capaz de diferencialo claramente, sendo unha das razóns a súa apariencia e outra que está situado no lineal dos queixos, […]

Ler máis
Pan e queixo

Pan e queixo (se son galegos) saben a beixo!!

En Cooperativa HOXE estamos encantados de seguir participando nos obradoiros organizados por Vegalsa Eroski para que os máis pequenos aprendan a elaborar pan e queixo ao longo das súas distintas fases. Durante estes talleres as nenas e nenos que participaron mostráronse en todo momento moi contentos, activos e participativos na elaboración destes produtos galegos. Nesta […]

Ler máis
Queso Arzúa Ulloa

Queixo Arzúa-Ulloa HOXE con Denominación de Orixe Protexida

Queixo Arzúa-Ulloa Cooperativa HOXE é unha queixería que forma parte da Denominación de Orixe Protexida Arzúa-Ulloa. Unha Denominación de Orixe Protexida (DOP) é un tipo de indicación de procedencia, aplicada a un produto alimenticio, a calidade e as características débense fundamentalmente o medio xeográfico no que se produce, transforma, elabora e/ou envasa. Protexe estes produtos […]

Ler máis
A análise sensorial dos queixos

A análise sensorial dos queixos

España conta cun valioso patrimonio queixeiro, representado actualmente por 28 variedades tradicionais amparadas por denominacións protexidas (27 denominacións de orixe e unha indicación xeográfica), concretamente en Galicia temos 4 denominacións de orixe (Tetilla, Arzúa-Ulloa, San Simón da Costa e Cebreiro). A calidade final dun queixo depende de moitos factores e a análise sensorial é una […]

Ler máis