Blog

Hoxe Queixos Cortegada

Queixos Hoxe ao grande en Cortegada

Un ano máis dende Queixos Hoxe estamos encantados de colaborar na “XVII edición da Festa da Paella” de Cortegada. A celebración alcanzou este ano outro cheo absoluto cunha cifra récord de máis de 2.000 comensais o que confirma que esta festa gastronómica é unha das máis exitosas da comarca. O encargado de preparar o xigantesco […]

Ler máis
Premio Carrefour 1

Hoxe recibe o premio á mellor peme agroalimentaria galega

Esta distinción, mellor peme agroalimentaria galega, é dada polos propios clientes da cadea que visitaron a campaña “Da terra e do mar, a maior calidade”. Nosa queixería recibiu o pasado mes de decembro o premio Carrefour á mellor peme agroalimentaria de Galicia. Conseguimos este recoñecemento grazas á votación dos clientes de Carrefour que participaron na campaña […]

Ler máis
Presentación O último caseiro

Presentación do libro “O último caseiro”

O Museo Ramón María Aller de Lalín acolleu a presentación do libro O último caseiro, de Xoán Carlos García Porral. Publicado por Edicións Fervenza, é unha obra ambientada no rural na que, a través de pequenos relatos, narrase a vida dun caseiro dende a súa niñez ata a súa vellez. O acto contou ca presencia do […]

Ler máis
etiquetar galego 2 Mondariz

A Lingua do Padal

Os produtos agroalimentarios galegos gozan dunha merecida reputación nos mercados de Galicia, e tamén nos de toda España.  No mes de marzo o Concello de Mondariz organizou un acto de apoio aos produtos galegos etiquetados en galego, na praza de Abastos, no entorno da feira que se celebra tódolos domingos na vila. Participamos 14 empresas que […]

Ler máis
XornadasVacún

A queixería Hoxe organizou unhas Xornadas Técnicas de Vacún de Leite

As xornadas asistiron uns 100 responsables de explotacións agrarias ás que recollemos diariamente a leite. Dende Queixería Hoxe organizamos unhas xornadas técnicas de vacún de leite para os nosos gandeiros. Lito Andión, o noso xerente, foi o encargado de inaugurar estas xornadas e fizo especial fincapé sobre “a importancia que teñen para Hoxe as explotacións gandeiras ás […]

Ler máis
Sorpresas de Arzua-Ulloa

Sorpresas de Arzúa-Ulloa Hoxe

Ingredientes sorpresas de Arzúa-Ulloa 4 peitugas de polo 250g. de queixo Arzúa-Ulloa Hoxe 500 g. de tomate 2 berenxenas 4 chalotas 2 dentes de allo 4 ramiñas de romero Aceite Vinagre balsámico Sal e pementa Pasos a seguir Cortar o rabo as berenxenas e cortalas en catro liscos ao longo. Cubrir con film e asar […]

Ler máis
Entrecoste de Ternera Gallega con crema de Arzúa-Ulloa Hoxe

Entrecosto de Tenreira Galega con crema de Arzúa-Ulloa Hoxe

Ingredientes 4 entrecostos de tenreira galega 100 g. de queixo Arzúa-Ulloa Hoxe 100 g. de nata 100 g. de rúcula 4 tomates Pementón dulce Aceite de oliva Vinagre balsámico Pimenta e sal Pasos a seguir Trocear o queixo Arzúa-Ulloa Hoxe e misturar co leite. Poñelo a quentar nunha cazola a fogo suave. Engadir unha pizca […]

Ler máis
Tarta de queso Tetilla con mermelada de frutas

Torta de queixo Tetilla Hoxe con marmelada de froitas

Ingredientes 1 paquete de galletas María 200 g. de queixo Tetilla Hoxe 250 ml. de nata 120 g. de azucre 50 g. de manteiga Marmelada de froita 1 sobre de xelatina Pasos a seguir Triturar as galletas e misturalas coa manteiga derretida. Repartir a pasta na base dun molde para tartas con aro desmontable. Trocear […]

Ler máis
Crema de coliflor con queso Cremosiño Nai

Crema de coliflor con queixo Cremosiño Nai

Ingredientes 1 coliflor grande 150 g. de queixo Cremosiño Nai 500 ml. de caldo vexetal 100 ml. de nata líquida Perixel Sal e pementa Pasos a seguir Lavar a coliflor e separar en ramilletes, descartando a parte máis dura do tronco. Verter o caldo nunha ola e cocela coliflor ata que esté tenra. Escurrir reservando […]

Ler máis
Risotto con Queso Cremosiño Nai

Risotto con Queixo Cremosiño Nai

Ingredientes 300 g. de arroz 50 g. de queixo Cremosiño Nai 1 cebola 1 copiña de viño branco Caldo vexetal 50 g. de tomate seco 2 franxas de beicon Follas de salvia Albahaca Aceite de oliva Pementa e sal Pasos a seguir Nunha cazola con aceite, sofreír a cebola picada ata que tome cor. Engadir o arroz […]

Ler máis