Blog

Conservación do queixo

Conservación do queixo

Queremos tratar un tema que ten moita importancia para que os nosos queixos sean mais sabedeiros: a conservación do queixo. A temperatura ideal para conservar o queixo O lugar mais axeitado sería unha adega húmida cunha temperatura entre 6 e 12 graos ou mesmo nun local fresco, pero como iso non e posible en moitos casos, […]

Ler máis
Solombos recheos de Hoxe Queixos

Solombo recheo de Queixo Lendas do Deza, Améndoas e Espinacas

Ingredientes 2 Solombos 200 grs. de améndoas 100 grs. de espinacas Queixo Lendas do Deza Aceite Virxe Sal Pementa Para a crema de queixo Queixo Cremosiño Hoxe Nata Líquida Sal e Pementa Pasos a seguir Abrir os solombos e salpimentar Cocer as espinacas cun pouco de sal. Escurrilas ben e secalas con papel de cociña […]

Ler máis
Solombos recheos de Hoxe Queixos

Solombo recheo de Queixo, Améndoas e Espinacas

Propoñémosvos esta rica receita, Solombo recheo de Queixo, Améndoas e Espinacas,  que nos elaborou Davinia Rielo Crespo que é a propietaria e cociñeira do magnífico restaurante Catro Camiños, situado na parroquia de Cercio (Lalín), onde a podes probar. 2 Solombos 200 grs. de améndoas 100 grs. de espinacas Queixo Lendas do Deza Aceite Virxe Sal Pementa […]

Ler máis
Hoxe Queixos Cortegada

Queixos Hoxe ao grande en Cortegada

Un ano máis dende Queixos Hoxe estamos encantados de colaborar na “XVII edición da Festa da Paella” de Cortegada. A celebración alcanzou este ano outro cheo absoluto cunha cifra récord de máis de 2.000 comensais o que confirma que esta festa gastronómica é unha das máis exitosas da comarca. O encargado de preparar o xigantesco […]

Ler máis
Premio Carrefour 1

Hoxe recibe o premio á mellor peme agroalimentaria galega

Esta distinción, mellor peme agroalimentaria galega, é dada polos propios clientes da cadea que visitaron a campaña “Da terra e do mar, a maior calidade”. Nosa queixería recibiu o pasado mes de decembro o premio Carrefour á mellor peme agroalimentaria de Galicia. Conseguimos este recoñecemento grazas á votación dos clientes de Carrefour que participaron na campaña […]

Ler máis
Presentación O último caseiro

Presentación do libro “O último caseiro”

O Museo Ramón María Aller de Lalín acolleu a presentación do libro O último caseiro, de Xoán Carlos García Porral. Publicado por Edicións Fervenza, é unha obra ambientada no rural na que, a través de pequenos relatos, narrase a vida dun caseiro dende a súa niñez ata a súa vellez. O acto contou ca presencia do […]

Ler máis
etiquetar galego 2 Mondariz

A Lingua do Padal

Os produtos agroalimentarios galegos gozan dunha merecida reputación nos mercados de Galicia, e tamén nos de toda España.  No mes de marzo o Concello de Mondariz organizou un acto de apoio aos produtos galegos etiquetados en galego, na praza de Abastos, no entorno da feira que se celebra tódolos domingos na vila. Participamos 14 empresas que […]

Ler máis
XornadasVacún

A queixería Hoxe organizou unhas Xornadas Técnicas de Vacún de Leite

As xornadas asistiron uns 100 responsables de explotacións agrarias ás que recollemos diariamente a leite. Dende Queixería Hoxe organizamos unhas xornadas técnicas de vacún de leite para os nosos gandeiros. Lito Andión, o noso xerente, foi o encargado de inaugurar estas xornadas e fizo especial fincapé sobre “a importancia que teñen para Hoxe as explotacións gandeiras ás […]

Ler máis
Crema de coliflor con queso Cremosiño Nai

Crema de coliflor con queixo Cremosiño Nai

Ingredientes 1 coliflor grande 150 g. de queixo Cremosiño Nai 500 ml. de caldo vexetal 100 ml. de nata líquida Perixel Sal e pementa Pasos a seguir Lavar a coliflor e separar en ramilletes, descartando a parte máis dura do tronco. Verter o caldo nunha ola e cocela coliflor ata que esté tenra. Escurrir reservando […]

Ler máis
Sorpresas de Arzua-Ulloa

Sorpresas de Arzúa-Ulloa Hoxe

Ingredientes sorpresas de Arzúa-Ulloa 4 peitugas de polo 250g. de queixo Arzúa-Ulloa Hoxe 500 g. de tomate 2 berenxenas 4 chalotas 2 dentes de allo 4 ramiñas de romero Aceite Vinagre balsámico Sal e pementa Pasos a seguir Cortar o rabo as berenxenas e cortalas en catro liscos ao longo. Cubrir con film e asar […]

Ler máis