Ingredientes (para 4 persoas):
馃悮 8 vieiras frescas
馃 1 cebola pequena picada
馃崊 2 tomates maduros pelados e picados (ou 2 culleradas de tomate natural triturado)
馃 1 cullerada de manteiga
馃 100 g de queixo HOXE A Queixeira
馃 Sal e pementa negra ao gusto
馃尶 Perexil fresco picado
Preparaci贸n:
1锔忊儯 Limpa as vieiras e separa o coral (a parte laranxa) se o te帽en.
2锔忊儯 Nunha tixola, derrite a manteiga e engade a cebola. Coci帽a a lume suave ata que quede transparente.
3锔忊儯 Engade o tomate, sal e pementa, e deixa reducir uns minutos ata formar unha salsa espesa.
4锔忊儯 Coloca as vieiras nas s煤as cunchas ou nunha fonte apta para forno.
5锔忊儯 Cubre cada unha cun pouco da salsa e engade o queixo HOXE relado por riba.
6锔忊儯 Gratina no forno a 200 掳C durante 5-7 minutos, ata que o queixo se funda e quede dourado.
7锔忊儯 Decora con perexil picado e serve quente. 馃尶




