Ingredientes (para 4 persoas):

馃悮 8 vieiras frescas

馃 1 cebola pequena picada

馃崊 2 tomates maduros pelados e picados (ou 2 culleradas de tomate natural triturado)

馃 1 cullerada de manteiga

馃 100 g de queixo HOXE A Queixeira

馃 Sal e pementa negra ao gusto

馃尶 Perexil fresco picado

Preparaci贸n:

1锔忊儯 Limpa as vieiras e separa o coral (a parte laranxa) se o te帽en.

2锔忊儯 Nunha tixola, derrite a manteiga e engade a cebola. Coci帽a a lume suave ata que quede transparente.

3锔忊儯 Engade o tomate, sal e pementa, e deixa reducir uns minutos ata formar unha salsa espesa.

4锔忊儯 Coloca as vieiras nas s煤as cunchas ou nunha fonte apta para forno.

5锔忊儯 Cubre cada unha cun pouco da salsa e engade o queixo HOXE relado por riba.

6锔忊儯 Gratina no forno a 200 掳C durante 5-7 minutos, ata que o queixo se funda e quede dourado.

7锔忊儯 Decora con perexil picado e serve quente. 馃尶