Ingredientes (12 canapés)

🧀 150 g de queixo galego Arzúa-Ulloa DOP HOXE

🍞 1 baguete ou pan rústico en rebandas

🍅 3 culleradas de marmelada de tomate (ou de pemento)

🌿 Unhas folliñas de tomiño ou perexil

✨ Un chisco de pementa negra (opcional)

 

Paso a paso

1️⃣ Tostar o pan

Coloca as rebandiñas de pan nunha bandexa e métellas no forno 3-4 min a 180º para que queden lixeiramente crocantes.

2️⃣ Engadir o queixo

Pon un anaco de queixo HOXE encima de cada torrada.

3️⃣ Gratinar

Introduce de novo no forno (ou no grill) ata que o queixo funda e quede dourado polos bordes. 🧀🔥

4️⃣ Toque doce

Engade unha pequena culleradiña de marmelada de tomate enriba de cada canapé. 🍅✨

5️⃣ Decorar

Remata con tomiño fresco ou perexil picado. Faino máis especial cun toque de pementa negra. 🌿

Servir morniños nun prato ou nunha táboa de madeira para darlles un aire máis rústico e navideño. 🎄💫