Cooperativa HOXE achega o queixo galego aos máis pequenos nos obradoiros de Vegalsa Eroski
En outubro, Cooperativa HOXE participou nos obradoiros de pan e queixo galego organizados por Vegalsa Eroski para nenas e nenos. Durante estes obradoiros, os pequenos aprenderon as distintas fases de elaboración dos queixos galegos, mostrando entusiasmo e participación activa.
Os obradoiros celebráronse nos centros comerciais de Vegalsa Eroski de Noia, Santiago (A Choupana) e Narón (Gándara), achegando a tradición do queixo galego á comunidade infantil.
Queixos galegos con tradición en HOXE
En HOXE, elaboramos queixos galegos tradicionais desde hai case 50 anos, seguindo a tradición das nosas “queixeiras”. Contamos con variedades con Denominación de Orixe Protexida (DOP) como Queixo Tetilla e Arzúa-Ulloa, así como outras opcións como barra galega, semicurados e queixos cremosos.
A nosa leite procede de explotacións familiares galegas de tamaño pequeno e mediano, que manteñen unha gandería tradicional e sostible.
Elaboración tradicional e alimentación natural
Os pastos de secano e os verdes prados de Galicia son a base da alimentación das nosas vacas, complementada con forraxes e cereais. A produción dos nosos queixos galegos realízase con caxún enzimático, seguindo métodos tradicionais, e a maduración lévase a cabo en cámaras de secado con ventilación por aire, garantindo sabor e calidade auténtica.