O Queixo Madurado HOXE ten uhna pasta de cor branca amarelada, textura firme e sabor persistente.

Este queixo é perfecto para comer só, pero tamén con aceites fortes, anchoas ou sardiñas en conservas.

Tempo de maduración a partir de 15 días.

Peza 800g.

Marida moi ben con viños tintos madurados en barrica, como Ribeira Sacra, Monterrei ou Valdeorras e con cervexas artesás galegas con corpo.

Valores medios por cada 100 gramos

VALOR ENERXÉTICO 413 KCAL
Graxas

Das cales, saturadas

34,5 g

23,6 g

Hidratos de carbono

Dos cales azúcares

1,7 g

< 0,6 g

Proteínas 23,9 g
Sal 2,84 g

 

A elaboración é de forma tradicional. Énchense os moldes, prénsanse para que tomen a forma e textura adecuada. Oréanse os queixos en cámaras de maduración, recúbrense as codias para que non florezan os mofos e embálanse en caixas para o seu posterior envío ás tendas.

 

Privacy Preference Center